WeLc0mE To My LiF3

WeLc0mE To My LiF3

Monday, April 19, 2010

sinopsis cinta kau dan aku

assalamualaikum..sekembalinya saya dari labuan,saya membaca novel yang telah dibeli oleh adik saya yang bertajuk cinta kau dan aku karya siti rosmizah..bagi yang membaca blog ini jangan anda pernah terfikir yang lelaki tidak suka baca novel,why not you try to read it first and know about it by yourself..this is the only way to release your boring and stress...try it first k..ok,back to my topic..cerita di dalam novel ni amat menarik..its my opinion,so i do not mind if others think this story is not interesting at all..this is because anyone have their own opinion so i'm respect it..jadi,cerita ni bermula dengan seorang gadis yang cantik,baik dan mempunyai keluarga yang miskin,pemergian ayahnye yang tersayang menyebabkan die menukar penampilannye menjadi seorang yang kasar namun masih berbudi bahasa..kemiskinan hidup mereka menyebabkan dia tidak dapat meneruskan pelajaran ke U dan terpaksa membantu maknye di warung..akhirnye die mengambil keputusan untuk mengikut kawannye bekerja di KL sebagai driver kepada bos kawannye yang merupakan tokoh korporat yang terkenal..sesungguhnya memang die menginginkan kerja sebagai driver..dan akhirnye dia mendapat pekerjaan itu..namun tiada siapa yang tahu bahawa bosnye telah pun mule jatuh cinta pada gadis itu..sehinggalah mak kepada gadis itu jatuh sakit kerana penyakit jantung dan bosnye telah menghulurkan bantuan untuk menanggung kos pembedahan jantung maknye..dan pada masa yang sama,maknye telah pun meminta untuk bosnye mengahwini anak gadisnye...keputusan itu menyebabkan gadis itu terperanjat namun bosnye bersetuju dengan cadangan itu atas dasar cinta..setelah berkahwin,mereka hidup bahagia namun sikap suaminye yang kuat cemburu membuatkan hidupnya terkongkong..namun semuanya dapat diselesaikan sehinggalah keluarga suaminye datang ke rumah bersama bekas tunang suaminye..bermula dari situ,satu rancangan jahat di antara adik suaminye dan juga bekas tunang suaminye bermula..pelbagai rancangan telah dilakukan namun tidak berjaya sehinggalah mereka mengupah orang untuk memerangkap gadis tersebut bersama kawan baiknye...kejadian tersebut menyebabkan suaminye menceraikannye dan pada masa yang sama gadis tersebut telah pun keguguran satu-satunye anak mereka..di ketika ini,dia cube mencari suaminya di KLIA namun suaminya tidak menghiraukannya dan terus berlepas ke UK..Di sangka bahawa perpisahan itu satu keputusan yang tepat namun gadis tersebut dan bekas suaminye sering merasa rindu di antara satu sama lain..sehinggalah mereka terserempak semula di KLIA kerana pada ketika itu bekas suaminya baru tiba di KLIA dan gadis tersebut ingin pergi ke singapore untuk modelling..sejak pertemuan itu mereka sering terserempak namun dalam keadaan yang kurang selesa kerana adik dan bekas tunang bekas suaminye sering ingin mengeruhkan keadaan.sehinggalah satu hari dikala adik bekas suaminya hampir diperkosa namun telah diselamatkan oleh gadis tersebut dan adik bekas suaminye terus memberitahu hal yang sebenar menyebabkan konflik di antara abang dan adik berlaku..hal ini menyebabkan die membatal majlis perkahwinannnye dengan bekas tunangnye dan terus berjumpa bekas isterinya yang pada ketika itu juga akan melangsungkan perkahwinan dengan cikgunye yang menghidap leukimia..namun cikgunye meminta gadis tersebut berkahwin kembali dengan bekas suaminye sebagai hajat terakhir die..dan akhirnye mereka mengikat kembali tali perkahwinan yang telah terputus..namun masa yang lama di ambil untuk dia menerima kembali suaminya di atas apa yang dilakukan sehinggalah dia didapati mengandung..sejak itu,hubungannye bersama suaminye bertaut kembali...begitulah ceritanya..namun sinopsis ini tidak lengkap sepenuhnya..sekiranya anda ingin mengetahuinya,bacalah..sekian..assalamualaikum

9 comments:

  1. sy suke cte nie...walaup0wn x lengkap sepenuhnya...sy dh prnh bc tp x abis p0wn..sbnrnya novel nie sy pinjam dr kezen sy..n dy cte sampai abis cte 2..bes2..sy ske

    ReplyDelete
  2. novel ini paling sedp sy baca....

    ReplyDelete
  3. the best novel....:)

    ReplyDelete
  4. dah baca dan best sangat! ^^ btw, tak sangka lelaki suka baca novel~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kena sangka..memang hobi kalau xde keje baca novel

      Delete
  5. brp episod eh drama ni? x sbr nk tngu minggu dpn..

    ReplyDelete